Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Συνέντευξη από τους Bandista



*Μετά από παράκληση του συγκροτήματος, αντικαταστήσαμε το βίντεο με ένα άλλο μόνο με ήχο και υπότιτλους. Ο λόγος είναι ότι το συγκρότημα δεν θέλει να προβάλλονται κάποια μεμονωμένα μέλη του, αλλά η συνολική δουλειά του συγκροτήματος.

Πήραμε τη συνέντευξη από τους Bandista στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Ελλάδα με αφορμή το φεστιβάλ των Αναιρέσεων. Η συνέντευξη δόθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα στις 6/6.

Οι Bandista είναι μία μουσική κολλεκτίβα που ιδρύθηκε το Μάη του 2006 στην Ισταμπούλ στη Τουρκία. Οι Bandista έχουν τις ρίζες τους στην πολυμορφική κουλτούρα της Ανατολής. Ωστόσο η μπάντα είναι ξεκάθαρα διεθνιστική στην πολιτική και μουσική της προσέγγιση. Ο ήχος των Bandista ποικίλει από Django σε Reggae, από Bratsch σε Ska και από Dub σε Afro-Beat. Η βασική φόρμουλα της μπάντας είναι να αποδομήσει κάθε ήχο, κείμενο και εικόνα για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και τάξεις. Η κάθε παράσταση των Bandista είναι και ένα καταστασιακό πείραμα οργής και έκστασης. Οι Bandista έχουν δώσει παραστάσεις σε αρκετά φεστιβάλς, σε διαδηλώσεις και σε clubs στην Τουρκία και αλλού.

Στους ρυθμούς της επανάστασης

Από συναυλία στο Canakkale

Δισκογραφία:

De te fabula narratur. Μάιος 2009

Paşanın başucu şarkıları. Σεπτέμβριος 2009

Șu anda! şimdi! Φεβρουάριος 2010

Dikkat askersiz bölge. Αύγουστος 2010

Daima. Μάιος 2011

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Χωρίς σχόλια (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η stadArt λέει:

    Χίλια Μπράβο !!! Στα παιδιά των Bandista, στη μουσική τους και στην επιμονή τους να μεταφέρουν το μήνυμα παντού !

    Μπράβο και στα παιδιά του aformi για την πρωτοβουλία και το εκπληκτικό video-κολάζ

Αφήστε μήνυμα