Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Μια κριτική παρέμβαση στο Pride



Το δικό μας όραμα δεν χωρά σ” ένα καθεστωτικό, περιφρουρούμενο κι εμπορευματοποιημένο Athens pride. Ονειρευόμαστε και διεκδικούμε ένα lgbtq φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει αρρενωπούς και αρρενωπές, θηλυκούς και θηλυκές, πούστηδες,  λεσβίες, τρανς άντρες και τρανς γυναίκες, μετανάστριες και πρόσφυγες (γιατί είδατε πόσο φοβήθηκαν οι lgbt αστοί όταν διάβασαν την υποτιθέμενη μουσουλμανική απειλή που κατασκεύασαν τα φασιστοblogs) και όλες τις διαφορετικότητες.

Δε θέλουμε ένα Athens Pride το οποίο θα ικανοποιηθεί και θα πάει πίσω στα σπίτια του αν τυχόν αύριο ψηφιστεί γάμος ομοφύλων ζευγαριών. Δε θέλουμε ένα Athens Pride που επιβραβεύει την ομοκανονικότητα, που αναπαράγει Κυρίαρχο Λόγο για τα φύλα και τα Σώματα, που υπονοεί μόνο έναν τρόπο να είσαι πούστης ή λεσβία, έναν τρόπο να είσαι άντρας και έναν τρόπο να είσαι γυναίκα.

Αξιώνουμε πολιτισμό ανοχής. Ονειρευόμαστε να μη μας ενοχλούν όταν φιλιόμαστε ή κρατάμε χέρι στο δρόμο. Να μην απειλούμαστε με βία επειδή το φύλο μας ή το χρώμα μας ή το ντύσιμό μας θεωρούνται αξιόποινα. Να μην αρνούνται να μας προσλάβουν επειδή είμαστε ή φαινόμαστε ανώμαλες/οι. Να μη θεωρείται «πρόκληση» να είμαστε ορατοί/εςς ως λεσβίες,  πουστάρες, τρανς άντρες ή τρανς γυναίκες. Να μη θεωρείται η προσωπικότητά μας ένα «διορθώσιμο καπρίτσιο» απ’ τις οικογένειες και τα σχολεία, να μην εξαπολύονται λόγοι μίσους από παπάδες, ψυχιάτρους και πολιτικούς, να μη γινόμαστε θέαμα στα αδηφάγα κανάλια της σάπιας ετεροκανονικότητας τους. Στα gay dating sites να μη γράφουν ΟΛΑ τα  προφίλ: «φαλακροί, χοντροί, θηλυπρεπείς να μην ενοχλούν»

Δε θέλουμε ένα lgbt κίνημα που δε μπορεί να δει πέρα απ” τη μύτη του και γλείφει το Κράτος για μερικά ψίχουλα θεσμικής κατοχύρωσης, ακόμα κι αν  αυτό το ίδιο κράτος έχει βουλιάξει έναν ολόκληρο λαό σε βαθιά σκατά. Ναι, να πάρουμε απ” τα χέρια του Κράτους όσες περισσότερες θεσμικές ελευθερίες μπορούμε! Αλλά δε θα φτάσουμε να το ευγνωμονούμε επειδή μετά από χρόνια πολιτικού αγώνα μόλις και μετά βίας αναγνωρίζει οτι δικαιούμαστε να υπάρχουμε.
Η κρίση της ελληνικής κοινωνίας, η φτώχεια και η απογοήτευση, έχουν εντείνει τους ρατσισμούς σε σημείο που ακόμα και από ελευθεριακούς ανθρώπους ακούς πλέον «εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ θες να μιλήσεις για το δικαίωμα των τρανς να κόβουν τα αρχίδια τους και τα βυζιά τους, και το δικαίωμα των gay και των λεσβιών να φιλιούνται στο δρόμο». Ε, κι όμως, είναι ανάγκη  και δικαίωμα και διεκδίκηση, όχι μόνο θεσμική αλλά και πολιτική και κοινωνική. Στην κοινωνική και οικονομική ζούγκλα που μας ετοιμάζουν οι νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί φωστήρες, όλοι οι απλοί άνθρωποι θα είμαστε αναλώσιμοι. Και οι lgbtq απλοί άνθρωποι, θα είμαστε ακόμα πιο αναλώσιμοι από τους άλλους απλούς ανθρώπους.

Πετάξτε την αιγίδα του Καμίνη και τη σφραγίδα Τουρισμού του ΕΟΤ και συντονιστείτε με τις αγανακτισμένες και τους αγανακτισμένους. Το Athens Pride είναι  περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά μια αφορμή για διεκδίκηση, κοινωνική και πολιτική, δεν είναι επινίκια γιορτή. Το χρειαζόμαστε, δε θα το αφήσουμε στη μοίρα του και χωρίς κριτική.

Κάτω η χουντα του μνημονίου. Σπάστε τους ρατσισμούς.

Περήφανες/Περήφανοι και Αγανακτισμένοι/Αγανακτισμένες

Πηγή: queertrans

Share

Category: Χωρίς κατηγορία



Αφήστε μήνυμα