Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο πρωί: η πλατεία ήταν γεμάτη…



Οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος αυξάνονται και πληθύνονται…

Ήδη αρχίζει να διαφαίνεται μια διαφοροποίηση (αλλά σε καμιά περίπτωση διάσπαση) ανάμεσα στους διαδηλωτές –εννοώ τους διαδηλωτές με σχετικά μόνιμη παρουσία στο Σύνταγμα, όχι όλο τον κόσμο που περνά από το Σύνταγμα.

Αυτοί που βρίσκονται μπροστά στη Βουλή και αυτοί (αρκετά περισσότεροι από τους πρώτους) στο κέντρο της πλατείας.

Οι πρώτοι τονίζουν την «απολίτικη ταυτότητα» -«να μην καπελωθούμε από κανένα». Αλλά, επειδή σε αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει «απολίτικη ταυτότητα» (τα πάντα είναι πολιτική) η ομάδα που δίνει τον τόνο είναι τελικά εξόχως πολιτική. Με ντουντούκες και μουσικά όργανα ανεμίζουν ελληνικές σημαίες και κάθε τόσο τραγουδούν τον εθνικό ύμνο. Τι πιο πολιτικό -και μάλιστα συντηρητικά πολιτικό;

Οι… από κάτω της πλατείας είναι σαφώς πιο ριζοσπαστικοί, πιο κινηματικοί. Υπάρχει μια διαρκής γενική συνέλευση και αυτοοργάνωση. Μια διαρκής συζήτηση με πανηγυριώτικο κλήμα. Ότι αγαπήσαμε στο κίνημα…

Στην πλατεία ο κόσμος αυξάνει. Η Αριστερά πρέπει να πυκνώσει την παρουσία της. Νέες δυνατότητες ανοίγονται, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!

Άγγελος Κ

Share

Category: Εσωτερικά



Σχόλια (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Και εμείς στο Λευκό Πύργο

  2. Ο/Η Σκύλος της Β.Κ. λέει:

    Σε ζήλεψα, πάλι, ρε μπαγάσα! Μπράβο, ωραίες φωτογραφίες από ωραίες στιγμές με ωραία πρόσωπα. Ακόμα και τους ΜΑΤατζήδες ομορφόπαιδα τους έβγαλες…

  3. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    υπάμαι που θα το πώ αυτό..ΑΛΛΑ αυτο που κατανταει σιγά σιγά η ..συνελευση του Λευκου πυργου Δεν ειναι Αμεση Δημοκρατια αλλα…. αλ τσαντιρι νιους του Λαζοπουλου
    Ρε παδια ..Ρε παιδιά ..
    ακουσα δυο ομιλητές .. ο ενας εφερε ενα Ψηφισμα .. ωραια . Χειροκροτουν.
    ερχεται κιενας αλλος νεαρός τα λεει πολύ ωριοια με ενα εναλλακτι΄ψηφισμα .. Χειροκροτουν κια αυτον .
    ΟΡΕΑ
    και περιμένω να ψηφισουμε..
    Λογικο δεν ειναι;
    Οχι .. Η πασαρελα συνεχιζεται.. Βγαινει μια συμπαθεστατη γηραια κυρια και αρχιζει να λέει ενα ..τραγουδι ..δημοτικο

    Και χειροκροτανε ..και πάλι
    και μετα ανεβαινουν ενας ενας ενα σωρο κοσμος και λένε κιαυτοι το πονο τους
    και ενδιαμεσα ; »Χερια ψηλά κιολα τα φτανω και .»Μαυρο στο Μαυρογιαλουρο»
    Ρε παιδια ..Αλλο αμεση δημοκρατια αλλο εκπομπες της Ανιτας Πάνια
    εντωμεταξύ Γυρω γυρω καντινες , μαλλι της γριας , σουβλακια ,καλαμποκι, Τραγουδιαστες

    Διασκεδαζοντας
    μεχρι θανατου ..

    nosferatos.blogspot.com

  4. Ο/Η ΙΟΚΑΣΤΗ λέει:

    Ναι οκ…αναμενώμενη η αγανάκτηση..λογική και η κινητοποιηση του κόσμου που ψάχνει τρόπο να εκτωνωθεί!Αλλά εμένα μου φέναιται όλο το σκηνικό ντουφεκιά στον αέρα!!!!Και πόσο μάλλον με τον τρόπο που περιγράφεις…

  5. Ο/Η markos λέει:

    Θα πρέπει οι φίλοι μας οι αγανακτησμένοι, να μείνουν αρκετές νύκτες στις πλατείες για να ανακαλύψουν την χρησιμότητα της οργανωμένης πάλης και του σωστού προγράμματος.
    Καλή τους τύχη. Εμεις θα τους περιμένουμε.

  6. Σκέψεις για την πλατεία Συντάγματος
    «…Μόνο αφού βουτήχτηκε στο αίμα των εξεγερμένων του Ιούνη η τρίχρωμη σημαία έγινε η σημαία της ευρωπαϊκής επανάστασης, η κόκκινη σημαία (Μαρξ, Ταξικοί Αγώνες στη Γαλλία από το 1848 ως το 1850)

    Το «κίνημα» των αγανακτισμένων, διανύει την τέταρτη του μέρα και για ένα τμήμα της αριστεράς (και της εξωκοινοβουλευτικής εκδοχής της) και της αναρχίας στην πλατεία Συντάγματος λαμβάνει χώρα μια πολιτική αφύπνιση των μαζών που εν δυνάμει μπορεί να εξελιχθεί σε γνήσιο αμεσοδημοκρατικό, αυτό-οργανωμένο, και τέλος πάντων με όποιο θετικό επιθετικό προσδιορισμό θέλει καθένας, κίνημα. ανάγνωση του υπολοίπου »

  7. Ο/Η Όλγα λέει:

    «Στην πλατεία ο κόσμος αυξάνει. Η Αριστερά πρέπει να πυκνώσει την παρουσία της. Νέες δυνατότητες ανοίγονται, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!»

    Η αριστερά καλύτερα να αφήσει τα πλοκάμια της έξω από κάτι τόσο όμορφο όσο η Λαϊκή Συνέλευση πλ. Συντάγματος. Αρνούμαστε να πέσουμε θύματα των «νέων δυνατοτήτων¨της αριστεράς.

    Δεν σε κατακρίνω επειδή είσαι αριστερός, σε κατακρίνω επειδή είσαι ύπουλος!

  8. Ο/Η Μήτσος, ο πολιτικοποιημένος λέει:

    Όλγα,
    Ο.κ., εμείς οι αριστεροί, ή έστω κάποιοι από εμάς, είναι ύπουλοι. Εσύ, που δεν είσαι ύπουλη, για πες μας:
    Τι ψήφιζες μέχρι σήμερα; ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ποιο κόμμα;
    Αν έχεις αμνησία ή αν δεν ψήφιζες ποτέ στη ζωή σου, τότε, ποια είναι η θέση σου για το μνημόνιο, τους μετανάστες, τους «τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους», τις αποκρατικοποιήσεις;
    Σε απλά ελληνικά: είτε θέλεις είτε δεν θέλεις, ανάλογα με τις απόψεις σου στα παραπάνω, έχεις όχι μόνο πολιτική ταυτότητα αλλά και κομματική ακόμα και αν δεν ανήκεις σε κάποιο κόμμα. Και καμιά «πλατεία» δεν μπορεί αυτήν την ταυτότητα να την αναιρέσει ή να την αποκρύψει. Με το που αρχίσεις να μιλάς θα αποκαλύψεις την πολιτική (και κομματική σου ταυτότητα).
    Επιπλέον γράφεις «δεν σε κατακρίνω επειδή είσαι αριστερός». Αυτό δα έλλειπε! Αν έφτανες σε αυτό το σημείο θα αποκάλυπτες ότι όχι μόνο έχεις πολιτική ταυτότητα αλλά και είναι της Χρυσής Αυγής!
    O tempora, o mores! Ω ανυπόκριτη υποκρισία της «απολίτικης» και «ακομμάτιστης» ταυτότητας!
    Μήτσος,
    που είμαι και πολιτικοποιημένος και αριστερός και μόνιμος θαμώνας του Συντάγματος.

  9. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    Στη πλατεία τους θέλουμε όλους.Σωστό και χρήσιμο το κάλεσμα για να πυκνώσουν αυτό το κίνημα αριστεροί πολίτες.Άλωστε η Αριστερά πάντα ήταν παρούσα σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες και κινήματα.Πάνω απ’όλα όμως πρέπει εμείς οι ίδιοι να διδαχθούμε απο το παρελθόν(γιατί ενώ μιλούσαμε για την καταστροφή που ερχόταν και καλούσαμε τον κόσμο να ξεσηκωθεί δεν το έκανε εως τώρα).Πρίν απορούσαμε γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός και τώρα που ξεσηκώνεται θα τους χωρίσουμε στους πάνω και τους κάτω σε αριστερούς και δεξιούς?ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ?Σε ένα παλαικό κίνημα χωράνε όλοι.Θέλετε ανατροπή του μνημονίου και αυτής της κυβέρνησης ναι ή όχι?Και τι έγινε που έχουν ελληνικές σημαίες και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο?Και στο πολυτεχνείο είχαν σημαίες και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.Πρώτος στόχος η ανατροπή της κυβέρνησης,του μνημονίου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και μετά τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.Όσοι είμαστε στην Αριστερά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αγωνιστούμε μέσα σε αυτό το κίνημα βγάζοντας έξω την κομματική μας ταυτότητα,ειδάλως θα χάσουμε ακόμη μια ευκαιρία(ισως τελευταίας)ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Αφήστε μήνυμα