Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Η οικονομική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς



Συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την πρώτη συνέντευξη με θέμα «Οικονομική κρίση και αριστερά», αλλά και ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου διοργανώσαμε  μια συζήτηση με θέμα την κρίση και την απάντηση της αριστεράς με τους:

Πάνο Γκαργκάνα – ΣΕΚ ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

Κώστα Λαπαβίτσα – Καθ. Οικονομικών, ΕΛΕ,

Παναγιώτη Λαφαζάνη – Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ,

Άγγελο Χάγιο – ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στάθη Κουβελάκη – Καθ. Πολιτικής φιλοσοφίας ( Παρέμβαση από το Λονδίνο μέσω Skype).

Η συζήτηση έγινε στα γραφεία του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών πριν από την πανελλαδική απεργία της 11/5 και τα όσα επακολούθησαν.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της συζήτησης και προκειμένου να είναι πιο εύκολη η παρακολούθησή της, την έχουμε χωρίσει σε τρία μέρη.

  1. «Τα αίτια της κρίσης»
  2. «Η απάντηση της αριστεράς στην οικονομική κρίση»
  3. «Εργατικό κίνημα και αριστερά»

Για το κάθε βίντεο πατώντας το πλήκτρο play μετά από λίγα δευτερόλεπτα (10΄΄-20΄΄) ξεκινάει το βίντεο. Μεταφέρεστε σε πλήρη οθόνη (full screen) κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τα λευκά βελάκια που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος του player. Επιστρέφεται σε κανονική απεικόνιση πατώντας το πλήκτρο escape (Esc).

Τα αίτια της κρίσης

Η απάντηση της αριστεράς στην οικονομική κρίση

Εργατικό κίνημα και αριστερά

Share

Category: Συνεντεύξεις



Σχόλια (30)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η markos λέει:

    Δεν θα γίνουμε Σοβιετία όπως θέλει το ΚΚΕ, αλλά ούτε Αλβανία όπως προτείνουν η Σπίθα και η Ανταρσύα.
    Ενωμένη Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ευρώπη.

  2. Ο/Η stergios λέει:

    Ο Μάρκος λέει βλακείες. Πολύ που θα ρωτήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός όταν πάρουν στα χέρια τους τη κατάσταση τι σύστημα θα βάλουν. Εκτός και αν τους το απαγορεύσει… Το θέμα είναι να φτάσουν ως εκεί.

  3. Ο/Η giorgos λέει:

    Markos, εσένα πότε σου μίλησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πρότασή της να γίνουμε Αλβανία; Γιατί από τους υπόλοιπους κρύβεται. Πάντως για την ώρα ο ευρωπαϊσμός μας οδηγεί στη Γουετεμάλα.

  4. Ο/Η Γ. Δ. λέει:

    Ο κ. Markos γυρίζει όλα τα site και διατυπώνει τα ίδια δημαγωγικά συνθήματα. Στα αναλυτικά επιχειρήματα απέναντι στα οποία δεν έχει τίποτε να απαντήσει, ψελίζει κάτι περί επιπέδου (εννοεί άραγε την απαξίωση του διαλόγου), να κρατήσουμε καθαρό το έδαφος (εννοεί εκκαθαρίσεις ή «ιδεολογική καθαρότητα» σαν τα δικά του ιερογλυφικά) κλπ. Μήπως είναι κανένας βαλτός πασόκος που παριστάνει το «νεοδιεθνιστή κοσμοπολίτη» λάτρη του ευρώ, της ευρωκρατίας και των γερμανοτσολιάδων και μαυραγοριτών ή τίποτα κυρκοπορτάκηδες ή κουβελοφόρια. Ούτε για μνημόνια άκουσε, ούτε το χρέος τον απασχολεί, ούτε όσα σχεδιάζουν με άλλοθι και μοχλό πίεσης οι ευρωκράτες, ας συμμαχήσει με τον Κον Μπετίτ για μια σοσιαλιστική ευρώπη που θα επιμηκύνει το ελληνικό χρέος και θα μειώσει λιγάκι ακόμη το επιτόκιο.

  5. Ο/Η τριστάν λέει:

    μάρκος, δηλαδή αντικαπιταλιστική εξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ θα μας κάνει αλβανία; θα μας απομονώσει δηλαδή; Ακόμα και αν όπως φοβάσαι έχουμε εντατικοποίηση της «εθνικής οικονομίας (αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο στην οικονομική ιστορία)» σε τι θα εμποδίσει αυτό την αλλυλεγγύη με τους ευρωπαίους εργαζόμενους(κάποιοι απο τους οποιους θα είναι στην ίδια θέση, πχ πορτογαλία κοκ).
    Βλέπεις εσύ όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η ΕΕ, η και απο την ΕΟΚ ακόμα, καμμία χρύση διεθνιστική προοπτική που δεν υπήρξε ιστορικά πριν;
    Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αντικαπιταλιστική έξοδος απο την ΕΕ και τι περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα; Kατα εσένα ο διεθνιμός βρίσκεται μέσα στην ιδέα της μεταρρύθμισης της ενωμένης καπιταλιστικής ΕΕ; Ο διεθνισμός έχει να κάνει με την συνενόηση και την ένωση της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τη σημασία έχει το νομικό και διοικιτικό πλαίσιο που την περιβάλει; Σημασία έχει μονάχα η αλλαγή των παραγωγικλων σχέσεων και η κοινωνικοποίηση του κεφαλαίου…αυτό είναι άιτημα σε οποιαδήποτε μορφή που έχει η καπιταλιστική εξουσία.
    Το ιστορικό αίτημα προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε προυπάρχει της ιδέας της ενωμένης ευρώπης, δεν τίθεται θέμα διεθνισμού μέσα στην ΕΕ (ουτε στη μεταρρύθμιση της, εκτός και αν πιστεύεις οτι ο καπιταλισμός μπορεί να μεταρρυθμιστεί…)

  6. Ο/Η τριστάν λέει:

    συγνώμη για τα ορθογραφικά είμαι βιαστικός…

  7. Ο/Η Kostas λέει:

    Πάντως ευτυχώς που υπάρχει μια αριστερά που βάζει μπροστά το ζήτημα της διαγραφής του χρέους απο εργατική σκοπιά. Που δεν βλέπει σενάρια αριστερής διαχείρησης του συστήματος.

  8. Ο/Η markos λέει:

    Η Ενωμένη Σοσιαλιστική Ευρώπη σημαίνει ανατροπή του καπιταλισμού και είναι μόνη λύση με προοπτική.

  9. Ο/Η markos λέει:

    Για τους συντρόφους της Ανταρσύα θα συστήσω να μελετήσουν τον Λενιν ,, Αριστερισμός παιδική αρώστια του κομμουνισμού,,.
    Προσοχή! θα έχει διαγώνισμα μετά.

  10. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    Γράφετε λόγια πολλά και μεγάλα μερικοί εδώ.Άλλοι μιλάνε για σοβιετ(νοσταλγοι ενος άλλου παρελθόντος),άλλοι για μετατροπή της χώρας σε αλβανία.Έχουμε μερικούς αριστερούς που μας λένε(και θέλουν να μας πείσουν κιόλας)πως το θέμα παραπέμπεται στις ευρωπαικές καλένδες,πως πρέπει να παλέψουμε για ευρωπαική συννενόηση.ΕΔΩ ρε σύντροφοι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας σαν αριστερά!!!πληθικά να το πάρεις το ζήτημα θα καταστεί δυνατή η συνεργασία με άλλους ευρωπαίους?Ουτοπικές αναζητήσεις και απατηλές ονειρώξεις.
    Όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει πρωτίστως να μελετήσει την ίδρυση και την κατάκτηση της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.ΠΡΟΣΈΞΤΕ το ΠΑΣΟΚ που ούτε τηλεόραση είχε τότε ούτε blogs.ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΑΝ.Είναι λοιπόν πολλοί στην αριστερά που καταριούνται το ΠΑΣΟΚ,Θεωρωντας πως έκανε αρπαγή των συνθημάτων της και κατα κάποιο τρόπο πήρε την θέση της στην εξουσία.ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ,ο γράφων είναι ένας που Θεωρει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ως θετικό λειτουργημα για τον τοπο.ΟΙ παλιότεροι εζησαν στο πετσι τους το μετεμφυλιακο κρατος της δεξιας 1949-1981.Οσοι δεν το εζησαν οφείλουν να το μελετησουν.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΤΟ 1977 όργωνε την ΕΛΛΑΔΑ απο τον εβρο μεχρι την κρητη και πυρπολουσε της καρδιες των ΕΛΛΗΝΩΝ.μιλαγε για αμερικανικη κατοχη της πατριδος.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ)ενα μονο δεν μπορει να του παραγνωριστει ΤΟ ΠΑΘΟΣ.ΑΥΤΟ θεωρω πως λείπει.ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ τους κυριους του ΣΕΚ ΚΑΙ ΝΑΡ.Κάθονται λες και όλα στον τοπο ειναι ωραια.Χαλαροι λες και κουβεντιαζουμε ιδεολογικα και τοποθετουμαστε σε ενα καφενειο.Απ την αλλη ο λαφαζανης αστειακια γελακια και ειρωνεια να τελειωνουμε γιατι πρεπει να παω σ ενα πανελ μετα.
    ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΟ ΣΠΙΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΡΑ ΠΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΟΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΝΕΟΙ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ-ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΚΑΙ μην ακουω μπουρδες.ΣΤΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΩΣ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΑΠΛΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ(ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΤΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    Υ.Γ..ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥΣ.
    Υ.Γ.2.ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.ΚΩΣΤΑΣ ΑΞΕΛΟΣ.
    Υ.Γ.3.ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΜΟΡΦΟ,ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

  11. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΤΑΣΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ.Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ.
    Υ.Γ.Αν απεμπολησει η αριστερα τον εθνισμο της και τον αφΗσει να περασει στα χερια της αστικης ταξης δεν εχει μελλον σαΝ αριστερα..ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ(ΠΑΜΠΛΟ)

  12. Ο/Η markos λέει:

    Μτά από τόσα λόγια παχιά καταλήγεις στον δρόμο της Αλβανίας?
    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, δεν σου το έλεγε πολλές φορές ο Ανδρέας? Δεν το εμπέδωσες?

  13. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Εχετε αναρωτηθει ποτε αν αυτη η συνεχης επικληση της κατοχης ειναι και το επιχειρημα του ΓΑΠ? Δηλαδη στη λογικη οτι τον πιεζουν και δε μπορει να κανει τιποτε αλλο γιατι μας κρατανε οι γερμανοι εσεις ενισχυετε αυτη τη λογικη.

  14. Ο/Η Nikos T. λέει:

    Παρακολουθησα στo aformi την συζητηση που εγινε στην παρουσιαση του Βιβλιου του Λαπαβιτσα.Δεν ειχα πειστει απο οσους θεωρουν την παυση πληρωμων ως καταστροφη.Πειστηκα ομως( οτι ειναι χειροτερη απο το μνημονιο) απο τον ιδιο το λαπαβιτσα. τι καταλαβα.
    Για να εινα πετυχημενη μια παυση πηλρωμων ,πρεπει να «ελενχθει» μια σειρα απο μεταβλητες και παραμετρους που καθιστουν το ενχειρημα εξαιρετικα δυσκολο. Απαιτηται επι πλεον μια σειρα απο τεχνοκρατικες ρυθμισεις και τεχνογνωσια που δεν ειμαι σιγουρος οτι υπα ρχει σε αυτους που θαδιαχειριστουν αυτη την ιστορια.Aπαιτηταιενας σφιχτος «οδικος χαρτης» και κινησεις χειρουργικης ακριβειας.Αν κατι απο αυτα στραβωσει, το ενχειρημα μπορει να αποβει καταστροφικο.Αυτα καταλαβα ,και επι πλεον.
    Ακομα και η πετυχημενη παυση πγηρωμων σημαινει μικροτεροι μισθοι.Το ειπε, ψιθυριστα μεν,αλλα ευθεως.Προβλημα με τις εισαγωγες(αρα μεγαλυτερη ακριβεια).Προβλημα ρευστοτητας στο τραπεζικο συστημα(αρα μεγαλυτερη υφεση και ανεργια.
    Ετσι λοιπον αποφασισα. ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

  15. Ο/Η τριστάν λέει:

    Η ρήση του Πάμπλο έχει να κάνει με τη στρατηγική της αριστεράς να στηρίξει τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα(βλέπε αλγερία) χτύπώντας έτσι τον ιμπεριαλισμό (και φυσικά αυτό έχει μπει σα στόχος απο το Λένιν πρώτα).

    Επίσης το να μιλάς για κατοχή είναι αντιεπιστημονικό, καθότι χάνεται απο το προσκύνιο η παγκόσμια φύση του καπιταλίσμού, που σαν τέτοια οφείλουμε να την πολεμίσουμε.

  16. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ..ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ..ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ YES MEN ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ???
    ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣΚ.Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ(ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ)ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ..ΚΑΙ ΑΝ ΗΘΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΧΑΡΗΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.(ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ).ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 280 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ?ΠΕΡΙΠΟΥ 140 ΔΙΣ ΑΝ Δ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.ΑΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΡΙΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ Η ΟΧΙ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ.
    Υ.Γ.ΣΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ Ε??ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΣΣΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΕΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ(ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΤΟΡΙΧΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ)
    Υ.Γ2.ΜΟΝΟ Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΛΑ(ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ) ΚΑΙ ΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΙΣΕ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΖΩ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.ΞΕΚΑΘΑΡΑ,ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΖΑΚΗΣ-ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ.ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΛΑ.
    ΦΙΛΙΚΑ..

  17. Ο/Η markos λέει:

    Η Μέρκελ κατηγορεί τους τεμπέληδες Νότιους για την κρίση.
    Η ,,Αριστερά,, μας λεει οτι είμαστε υπό ,,κατοχή,, από τους Βόρειους.
    Τελικά ο καπιταλισμός βγαίνει λάδι?
    Ξεμπερδευτήτε και μην κοιτάτε πίσω.

  18. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    ΠΡΟΣ ΤΡΙΣΤΑΝ..Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΖΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΠΡΩΝ ΕΑΜΙΤΕΣ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΜΗ ΘΙΓΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ..ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ http://www.scribd.com/doc/9419419/-PABLO

  19. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρα της
    Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ.ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΜΠΛΟ ΛΥΠΕΙΣ..

  20. Ο/Η Γαβούρ λέει:

    1. (για Νίκο)
    Δεν υπάρχει δίλημμα «παύση πληρωμών ή μνημόνιο». Υπάρχει δίλημμα παύση πληρωμών στους καπιταλιστές ή στους εργάτες. Γιατί το μνημόνιο οδηγεί αναπόδραστα σε παύση πληρωμών, μόνο που θα είναι κατά των ασφαλιστικών ταμείων, των μισθών και του κοινωνικού κράτους. Βλ. συζητήσεις για «ανάγκη» ιδιωτικοποιήσεων (που σημαίνουν απολύσεις/μειώσεις μισθών ΚΑΙ αύξηση τιμολογίων), για «νέο μισθολόγιο», για απολύσεις στο δημόσιο (φαντάσου στον ιδιωτικό), για παύση του εφάπαξ, κόψιμο επικουρικών, κι άλλες καταργήσεις σχολείων & νοσοκομείων κλπ.
    Κι εκτός αυτών, είναι πολύ πιθανό ότι κάποια στιγμή η «απληστία του κεφαλαίου» (είναι ανάγκη λόγω ανταγωνισμού και «κρίσης» κι όχι ψυχολογικό), ΔΕΝ θα μπορεί να ικανοποιηθεί από ακόμη κι από αντιλαϊκά μέτρα «περιορισμένου τύπου», οπότε θα ακολουθήσει «κούρεμα του χρέους»/»αναδιάρθρωση»/»ελεγχόμενη πτώχευση» ή όπως θέλει να το πει κανείς: σημαίνει π.χ. στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά όχι οι τραπεζίτες που «δάνεισαν» (από πού τα βρήκαν;) στο «δημόσιο». Ή έξοδο από το ευρώ και υποτίμηση της δραχμής. Ή σημαίνει πάγωμα καταθέσεων κλπ.
    Με άλλα λόγια, να μη μένουμε σε ρομαντικές-ιδεαλιστικές ορολογίες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για μνημόνια, λογιστικές υποχρεώσεις, αναδιαρθρώσεις και δημόσια χρέη. Να κοιτάμε ότι όλα αυτά τα ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ αποσκοπούν σε μια ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ επίθεση των ληστών εναντίον όλων των εργαζομένων (και μικρομεσαίων). Να κοιτάμε την ουσία που είναι οι υλικές-κοινωνικές επιπτώσεις των συνθημάτων αυτών.

    Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνική πλειοψηφία πρέπει να διεκδικεί παύση πληρωμών στους καπιταλιστές. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ=δεν δικαιολογούμε καμία θυσία για δήθεν χρέη που δήθεν χρωστάμε σε αυτούς που μας ληστεύουν με διάφορους τρόπους τόσα χρόνια και τώρα χρησιμοποιούν άλλον έναν: το χρέος. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον ΥΣΤΑΤΟ τρόπο: την επίκληση της αξιοπιστίας του αστικού κράτους. Αφού το «κράτος» μας λέει ότι χρωστάμε, άρα το δεχόμαστε. Αυτό θα μας πειθαναγκάσει να πληρώσουμε με συνθήματα ή με τα γκλομπς ή με τις φασιστοσυμμορίες.

    Εν ολίγοις όποιος δέχεται την «ανάγκη» των καπιταλιστών για μνημόνια, δέχεται ασυνείδητα ή συνειδητά την ανάγκη για ΡΑΓΔΑΙΑ επιδείνωση των συνθηκών εργασίας όσο υπάρχει ανταγωνισμός-δηλαδή όσο υπάρχει καπιταλισμός. Ειδικά της κρίσης…

    Το πρόβλημα, πιστεύω, του Λαπαβίτσα είναι ότι στη λογική του ακολουθεί επιφανειακά το σύνθημα «παύσης πληρωμών» -δεν είναι αποφασιστικός για το σε ποιον θα απευθύνεται η παύση πληρωμών. Γιατί παύση πληρωμών, για μας νομίζω, πρέπει να σημαίνει να αρπάξει ένα ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ κράτος (υπό την επιρροή εργ κινήματος κλπ κλπ) ό,τι έχουν κλέψει οι καπιταλιστές. Επανακρατικοποιήσεις, απαγόρευση απολύσεων, δημόσιες επενδύσεις για το χτύπημα της ανεργίας, μείωση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, ριζοσπαστικά μέτρα όπως να ξαποστείλουμε όσους καπιταλιστές είναι ανίκανοι να κρατήσουν επιχειρήσεις και δουλειές με εργατική και κρατική εποπτεία.

    Όλα αυτά απλά μπορεί να συμπυκνώνονται από ένα σύνθημα τύπου «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ-ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ». Εξειδικεύονται από τους πολιτικούς φορείς…

  21. Ο/Η Γαβούρ λέει:

    2.
    Αν κανείς μιλάει για «κατοχή» της χώρας, τότε, αθέλητα ή μη, αποκρύβει ότι είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κεφάλαιο και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος ως νεοφιλ. εργοδότης που προφανώς ωφελούνται πρωτίστως από τα μνημόνια -και μετά θα ωφεληθούν οι «δανειστές» τους…
    Έτσι αποκρύβει τον ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΕΧΘΡΟ που ΜΠΟΡΕΙ να αντιμετωπίσει το ελλ εργατικό-κοινωνικό κίνημα.

    ΓΙ’ΑΥΤΟ η ερώτηση του Χρήστου Κ. «Εχετε αναρωτηθει ποτε αν αυτη η συνεχης επικληση της κατοχης ειναι και το επιχειρημα του ΓΑΠ? Δηλαδη στη λογικη οτι τον πιεζουν και δε μπορει να κανει τιποτε αλλο γιατι μας κρατανε οι γερμανοι εσεις ενισχυετε αυτη τη λογικη
    »
    είναι εύστοχη.

    Αυτή η «πατριωτική» λογική είναι αποπροσανατολιστική και ΓΙ’ΑΥΤΟ τη χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ ως και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Προσοχή λοιπόν στους καλοπροαίρετους πατριώτες (αν και εγώ δε θα αυτοχαρακτηριζόμουν έτσι, το αναγνωρίζω ως κάτι θετικό σε άλλους για τον εαυτό τους).

  22. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Δεν προκύτει απο το κείμενο του Ράπτη το σχόλιο (20 Μαΐου 2011 στις 3:11 μμ) σχετικά με τη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ…Η θέση του Ράπτη έχει βάση σε αυτό που λέει ο Τριστάνος ήταν η επίσημη θέση της ανασυνταγμένης 4ης διεθνούς για τον αντι ιμπεριαλιστικό αγώνα. Απο αυτές τις θέσεις πηγάζει το κείμενο. Μην τα πέρνουμε ολα όπως θέλουμε…

  23. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΝΕΠΥΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΙΤΗ ΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ(ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ)ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ(ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ..)ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΝΤΕΜΕΚ ΜΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
    Υ.Γ.ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΠΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΙΑ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΩ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΕΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ.
    Υ.Γ2.Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 17ΝΟΕΜΒΡΗ…ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ 1993,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1993.

  24. Ο/Η ANENTAXTOSARISTEROS λέει:

    ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ.ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΟΝ ΜΑΣ.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.http://olympia.gr/2010/02/07/pasok-parakratos/

  25. Ο/Η rocknrollfever λέει:

    Ο/Η markos λέει:
    19 Μαΐου 2011 στις 6:40 μμ

    Για τους συντρόφους της Ανταρσύα θα συστήσω να μελετήσουν τον Λενιν ,, Αριστερισμός παιδική αρώστια του κομμουνισμού,,.
    Προσοχή! θα έχει διαγώνισμα μετά.

    To διαβάσαμε και εκεί ο Λένιν αναλύει πώς ένα κομμουνιστικό κόμμα,πρέπει να δουλεύει και να συμμετέχει στα πιο αντιδραστικά συνδικάτα και κοινοβουλία και να μην απέχει από αυτά! Αλλά δε βλέπω που θες να καταλήξεις…

  26. Ο/Η markos λέει:

    Πριν από κάθε απόφαση πολιτική, υπάρχει η εκτίμηση της κατάστασης.
    Στην Αριστερά σήμερα μόνο τα δυο σοβαρά κόμματα της- ΚΚΕ και ΣΥΝ- ασχολούνται με αυτό το θέμα.
    Ολοι οι υπόλοιποι κυριαρχούνται από το συναίσθημα, δυστυχώς.
    Τα αποπτελέσματα είναι ορατά. Γι΄αυτό και συνεχώς διασπώνται η παραμενουν μη υπολογίσιμες ομαδούλες.

  27. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Noμιζω σαν αριστεροι πρεπει να ενισχυσουμε τα κομματα της αριστερας που θελουν την ενοτητα της, στελνοντας μυνημα ενοτητας στα αλλα.

  28. Ο/Η george λέει:

    ενα θα πω.δεν εμπιστευομαι κανεναν.αλλα ελπιζω.οσο για την παγιδα που επεσαν polloi na apantaνε στον μαρκος,αντι να σχολιαζουν οτι ειδαν,τι να πω.ευεξαπτοι δεν μπορουν να σκεφτουν λογικα.εκει στηριζεται και η σημερινη εξουσια.αλλαγη?δεν το βλεπω,οσο υπαρχουν λαμογια παντου,σε κομματα,συνδικαλ.οργανωσεις,και οτι αλλο.ολοι για φτυσιμο οι δηθεν μπροσταρηδες.αν δεν αλλαξουν αυτοι,οι λυσεις δεν προκειται να ειναι διαφορετικες.οσο για την αριστερα,εχασε καθε αξια υπαρξης αφου επετρεψε να φτασουμε εδω.τωρα ας φτιαξουμε κομα φτωχων και οι αλλοι κομα πλουσιων.η αλλοιως στους δρομους δεν βρισκετε λυση.ουτε σπιτι.ουτε στην ελλαδα.λυση ειναι η αναδιοργανωση σε στυλ κοινωνια αλληλοβοηθειας.αλλα στην ελλαδα?αστο χασαμε.

  29. Ο/Η ΚΡΗΣ λέει:

    Να κατανοήσουμε ότι αριστερά – δεξιά, έχουν πια εξαντληθεί.
    Οι συνθήκες άλλαξαν. Μιλάμε για την νέα Φεουδαρχία. Που χωρεί ο αριστερός ή ο δεξιός σ” αυτό το πλάνο.
    Όλοι μαζί, αριστεροδέξιοι, Πολίτες μιας κοινωνίας υπό κατάργηση, δεν έχομε την πολυτέλεια να τρωγόμαστε για συστήματα και μεθόδους διακυβέρνησης, όταν κατεδαφίζεται η ύπαρξή μας. Ο στόχος πρέπει να είναι κατ” αρχήν Ενότητα όλων ανεξαιρέτως των Πολιτών αυτής της Χώρας (εντάξει, ας μείνουν έξω τα λαμόγια), και σε δεύτερη φάση η Ανατροπή του Συστήματος.
    Την συνέχεια ας την αφήσουμε στο Λαό, σε μας. Την συνέχεια θα την βρούμε στην ώρα της. Σχέδια υπάρχουν και θα υπάρξουν. Χωρίς όμως αυτά τα δύο προαπαιτούμενα (Ενότητα και Ανατροπή), δεν υπάρχει Κράτος, δεν υπάρχει Έθνος, δεν υπάρχει Λαός, δεν υπάρχει Πολίτης, Σύντροφος, Συναγωνιστής, Αδελφός.
    Ξυπνήστε και κοιτάξτε γύρω σας.

  30. Ο/Η Uturunco λέει:

    Και που βλέπεις τότε το κακό;

Αφήστε μήνυμα