Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Δολοφονικά χτυπήματα από ΜΑΤ κατά διαδηλωτών



Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτής 30χρονος χαροπαλεύει. Χτυπήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ -έχει επισκληρίδιο αιμάτωμα και βρίσκεται στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η ζωή του κινδυνεύει.

Δεκάδες άλλοι τραυματίες με σπασμένα κεφάλια βρίσκονται στο ΚΑΤ και στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Το επισκληρίδιο αιμάτωμα είναι ένας τύπος τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, όπου ποσότητα αίματος συγκεντρώνεται μεταξύ της σκληράς μήνιγγας (η σκληρή εξωτερική μεμβράνη που περιβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα) και του κρανίου. Η σκληρά μήνιγγα περιβάλλει και τον νωτιαίο μυελό, επομένως επισκληρίδιες αιμορραγίες μπορεί να συμβούν και στον σπονδυλικό σωλήνα. Η κατάσταση είναι δυνητικά θανατηφόρος, επειδή η συγκέντρωση του αίματος μπορεί να αυξήσει την πίεση στον ενδοκράνιο χώρο και να συμπιέσει κρίσιμες λειτουργικές εγκεφαλικές δομές. Αυτό συμβαίνει σε 1 έως 3% των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Μεταξύ 15 και 20% των ασθενών με επισκληρίδιο αιμάτωμα πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης.

Περισσότερα: indymedia

Πηγή φωτογραφιών: alfavita.gr

 

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ

Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!


Φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδήλωση

Κατ’ αρχήν, κάποιες σκέψεις για το βαρύτατο τραυματισμό του 30χρονου διαδηλωτή (και ελπίζοντας ότι δεν θα συμβεί κάτι χειρότερο στις επόμενες ώρες για τον άνθρωπο). Από το ξεκίνημα της θητείας αυτής της νεοφιλελεύθερης συμμορίας που κυβερνά τη χώρα είχαμε επισημάνει την κατακόρυφη άνοδο της καταστολής ως αναπόφευκτο κομμάτι της προσπάθειας επιβολής νεοφιλελεύθερων μέτρων που ποτέ στο παρελθόν σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είχε προσπαθήσει να επιβάλλει κυβέρνηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της Θάτσερ). Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό εργαστήριο ολόκληρης της Ευρώπης όχι απλά για να φορτωθούν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού, αλλά για να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας στον 19ο αιώνα ως προς τα εργασιακά δικαιώματα.

Δημοκρατία και νεοφιλελευθερισμός είναι δυο αλληλοαποκλειόμενες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη χώρα στην οποία εφαρμόστηκε ο νεοφιλελευθερισμός ήταν η Χιλή του Πινοσέτ. Και η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Γι’ αυτό το λόγο διαρκώς ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους χρησιμοποιεί πλέον ακόμα και χωρίς σοβαρή πρόκληση. Γιατί η κυβέρνηση γνωρίζει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας -τους εργαζόμενους. Ο Παπανδρέου δηλώνει ότι  «η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού»[i] ενώ το νεοφιλελεύθερο πρωτοπαλίκαρο του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, διακηρύσσει ότι «δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες».[ii] Αλλά ένας πόλεμος έχει θύματα, έχει νεκρούς.

Ήδη υπάρχουν νεκροί. Νεκροί από τις περικοπές στα νοσοκομεία που αδίστακτα έχουν επιβάλλει οι χρυσοκάνθαροι υπουργοί που κυβερνούν τη χώρα (το «πόθεν έσχες» που υποχρεώνονται να καταθέτουν κάθε χρόνο αποκαλύπτει ότι κυβερνιόμαστε από πλούσιους που υπηρετούν τους ομοίους τους). Νεκροί ήδη υπάρχουν από την αύξηση των αυτοκτονιών που φέρνει η ανεργία από τη γενίκευση της φτώχειας. Το αίμα όλων αυτών ζητά δικαίωση και κάποια στιγμή αυτοί που κυβερνούν θα κληθούν να λογοδοτήσουν…

Τώρα ως προς τη διαδήλωση:

Υπολογίζω τους διαδηλωτές σε πάνω από 40.000. Του ΠΑΜΕ γύρω στου 10-12.000 και τους υπόλοιπους διαδηλωτές σε περίπου 30.000. Σους τελευταίους η συμμετοχή των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν πολύ μικρή, το μόνο κάπως αξιοπρεπές μπλοκ ήταν της ΔΕΗ. Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΝ, ενώ πολύ μεγάλα ήταν και τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου (πράγμα που συμβαίνει άλλωστε σταθερά τα τελευταία χρόνια).

Θεωρώ ότι η διαδήλωση ήταν, με τα δεδομένα που έγινε, επιτυχής. Και τα δεδομένα ήταν: η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να εξασφαλίσει στοιχειωδώς τη συμμετοχή στην απεργία που κάλεσε μόνο και μόνο για να επιδείξει κάποιο… έργο. Άλλωστε όλη την προηγούμενη περίοδο λειτούργησε πυροσβεστικά στο κίνημα και η αξιοπιστία της είναι στο ναδίρ. Το ΠΑΜΕ παρά την «αγωνιστική» του ρητορεία ελάχιστα διαφοροποιείται στην πράξη σε κινητοποιήσεις απ’ τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Δεύτερον, όλα τα μέτρα που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση τα έχει περάσει, η σημερινή απεργία δεν είχε κάποιο ορατό, άμεσο στόχο που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τον κόσμο. Προσθέστε σε αυτό ότι το εργατικό κίνημα δεν έχει επιτύχει κάποια νίκη -πράγμα που βαραίνει στις συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και που γυρίζει τα εργασιακά δικαιώματα στο 19ο αιώνα.

Με δεδομένη τη στάση, λοιπόν, των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών το περίεργο ήταν η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων -θα περίμενε κανείς ότι η σημερινή διαδήλωση θα ήταν εντελώς φιάσκο. Πράγμα που δείχνει, για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει συσσωρευμένος θυμός, που επιζητά τον τρόπο να εκφραστεί, παρά τα ξεπουλήματα παρά τις ήττες. Οι ευκαιρίες είναι ακόμα εδώ, το θέμα είναι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν η Αριστερά και οι αγωνιστικές κινήσεις της εργατικής βάσης: εκεί βρίσκεται η ελπίδα…

Τόσο από τις φωτογραφίες όσο και από το βίντεο που ακολουθεί  φαίνεται καθαρά η κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η νεοφιλελεύθερη συμμορία του ΠΑΣΟΚ στις συγκεντρώσεις είχαμε την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ στη διάρκεια των διαδηλώσεων στα πλάγια της πορείας. Σήμερα με το που έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα αμέσως διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στους διαδηλωτές με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο που δείχνει ότι οι κινήσεις της αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένες. Είχαν εκ των προτέρων στόχο να κτυπήσουν τους διαδηλωτές. Το γεγονός αυτό είναι ξεκάθαρο: το αντιεξουσιαστικό μπλοκ σήμερα ήταν πολύ προσεκτικό, δεν υπήρξαν μαζικές «προκλήσεις» προς τα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ χτύπησαν με δολοφονική μανία τους διαδηλωτές απροκάλυπτα, χωρίς καμία σοβαρή πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών.

Πως εξηγείται αυτό το γεγονός; Η γνώμη μου είναι ότι επειδή βαδίζουμε προς ένα νέο μνημόνιο (μνημόνιο 2) η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι ο μόνος δρόμος για να περάσει την παραπέρα εξαθλίωση των εργαζομένων είναι η προληπτική και απροκάλυπτη καταστολή. Ανελέητη αστυνομοκρατία για να σιγήσει κάθε αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Ασφαλώς, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι με αυτή την τακτική υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να υπάρξουν και νεκροί διαδηλωτές. Ωστόσο είναι αποφασισμένη για όλα. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα θεωρήσει τους δολοφονημένους από τα ΜΑΤ διαδηλωτές απλώς «παράπλευρες απώλειες» στον κοινωνικό πόλεμο που έχει κηρύξει ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Άγγελος Κ


YouTube Preview Image

Συλλαλητήριο Πέμπτη 12 Μαΐου

στις 6 το απόγευμα,

από τα προπύλαια στη Βουλή,

ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία

και καταστολή

Share

Category: Εσωτερικά



Σχόλια (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Οι φασίστες δολοφονούν
    Το βρωμερό σκηνικό ρατσιστικού μίσους που έστησαν από το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Βικτόριας τα φασιστόμουτρα με αφορμή το φόνο ενός 44χρονου από ληστές (που επιχείρησαν να του κλέψουν μια βιντεοκάμερα τα ξημερώματα της Τρίτης), κατέληξε σ’ αυτό που ήταν ζήτημα ωρών να συμβεί. Σήμερα τα ξημερώματα στις 2π.μ. ο μόλις 21 ετών μετανάστης από το Μπαγκλαντές δέχθηκε τουλάχιστον 10 μαχαιριές από δύο φασίστες οι οποίοι τον καταδίωξαν με μικρή μοτοσυκλέτα στη συμβολή των οδών Στρ. Καλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κ. Πατήσια. Αφού τον μαχαίρωσαν, τράπηκαν σε φυγή. Ο άτυχος μετανάστης που μεταφέρθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε νοσοκομείο όπου και λίγο αργότερα υπέκυψε. Όσοι βρέθηκαν μπροστά στη στυγερή δολοφονία δήλωσαν ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά και μιλούν ανοιχτά για ρατσιστικό έγκλημα. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. ανάγνωση του υπολοίπου »

Αφήστε μήνυμα