Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Τεκμήρια βαρβαρότητας αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν



Περισσότερες φωτογραφίες καθώς και δύο βίντεο που αποκαλύπτουν το πώς η αυτοαποκαλούμενη «Δολοφονική Ομάδα» ( η διαβόητη «Kill Team» ) αμερικανών στρατιωτών εκτελούσε εν ψυχρώ άοπλους αφγανούς πολίτες, έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό περιοδικό «The Rolling Stone». Πρόκειται για ένα μόνο μέρος από τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν στρατιώτες και βρίσκονται την κατοχή ξένων μέσων ενημέρωσης αλλά και του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο διεξάγει ανακρίσεις για τις αποτρόπαιες αυτές ενέργειες.

Πτώματα δεμένα μεταξύ τους, κομένα κεφάλια, χέρια και πόδια, «αναμνηστικές» πόζες με χαμόγελα από ένστολους οι οποίοι φωτογραφίζονται περήφανοι δίπλα σε Αφγανούς τους οποίους σκότωσαν : ιδού μερικάαπό τα τεκμήρια βαρβαρότητας που ήρθαν στο φως. Επίσης, οι στρατιώτες μόνταραν αποτρόπαια βίντεο, «ντύνοντας» εικόνες από δολοφονίες αμάχων ή υπόπτων με μουσική χέβι μέταλ, σε μάι περίπτωση του συγκροτήματος «Αποκαλύπτικα» από τη Φινλανδία.

Ένας από τους διεστραμμένους πρωταγωνιστές των εκτελέσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2010, ήταν ο 22χρονος στρατιώτης Τζέρεμι Μόρλοκ, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση έχοντας παραδεχθεί την ενοχή του ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου.

Ο Μόρλοκ αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο πέτυχε να μειωθεί η ποινή του συμφωνώντας να καταθέσει κατά τεσσάρων συναδέλφων του οι οποιίοι επίσης κατηγορούνται για δολοφονίες αφγανών πολιτών στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν τον περασμένο χρόνο.

Ο Μόρλοκ παραδέχθηκε ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες και ότι «το σχέδιο ήταν να σκοτώνουμε ανθρώπους». Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδίου οι δολοφονίες είχαν σχεδιασθεί το 2009 από τους αμερικανούς στρατιώτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τις σκηνοθετούσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι είχαν δεχθεί επίθεση και να δικαιολογήσουν με αυτό τον τρόπο τις ενέργειές τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκάδες φωτογραφίες με κατακρεουργημένα πτώματα Αφγανών που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει αν επρόκειτο για Ταλιμπάν ή απλούς πολίτες. Οι εικόνες και τα βίντεο παρουσιάζονται από το περιοδικό Rolling Stone στην ακόλουθη διεύθυνση στο Διαδίκτυο. Προσοχή : είναι ιδιαίτερα σκληρές.

http://www.rollingstone.com/kill-team

Share

Category: Διεθνή



Σχόλια (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η diavgasi λέει:

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ……

Αφήστε μήνυμα