Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις και στον Κωστόπουλο


Δεύτερος εκλεγμένος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ σε διάστημα λίγων μόνο ημερών απολύεται από την εργασία του, όπως και ο αναπληρωτής του. Μετά το πρώτο κρούσμα στις Αττικές Εκδόσεις του Θ. Φιλιππόπουλου, ήρθε ο Πέτρος Κωστόπουλος, άξιος ακόλουθος του προέδρου του στον ΣΕΠΤ, να απολύσει εκπροσώπους των συντακτών.
Οι εργοδότες καταλαβαίνουν ότι για να εφαρμόσουν ολοκληρωτικά το μνημόνιο στις δουλειές μας και στις ζωές μας, πρέπει να τσακίσουν όποιον αντιστέκεται και να παραδειγματίσουν τους υπολοίπους. Σε μια επίδειξη σκληράδας μάλιστα ο Κωστόπουλος έδωσε εντολή να πετάξουν και τις δύο εργαζόμενες αμέσως έξω από την εταιρεία και ο προσωπικός του φρουρός ανέλαβε να εκτελέσει την εντολή.
Και οι νέες αυτές απολύσεις δεν αποτελούν μόνο ένα τρομοκρατικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους, αποτελούν και ένα μήνυμα προς τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ότι η εργοδοσία είναι πανέτοιμη και δεν θα ανεχτεί καμία αντίδραση στα διεστραμμένα σχέδιά της.
Εδώ που φτάσαμε, ο δρόμος είναι συγκεκριμένος: ή θα μας παραδειγματίσουν ή θα τους παραδειγματίσουμε. Με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΙΜΑΚΟ  στις 4:52 μμ
Αυτή την ώρα αρκετοί εργαζόμενοι έχουν κατέβει κάτω στην είσοδο του κτιρίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και την αηδία τους για την επαίσχυντη, τρομοκρατική και αλήτικη συμπεριφορά του Πλείμπόι Κωστόπουλου.
Ο ιδιοκτήτης της ΙΜΑΚΟ έδρασε ως κοινός τραμπούκος, καθώς δεν περιορίστηκε στην απόλυση εργαζόμενων που εκπροσωπούσαν τους συναδέλφους τους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ αλλά κάλεσε και την αστυνομία για να τις διώξει με τη βία, και εάν είναι δυνατό να τις συλλάβει για επειδή παρέμεναν στον …ιδιωτικό χώρο της εταιρείας. Μέχρι και οι αστυνομικοί τα έχασαν με την αλητεία του Κωστόπουλου.
Πάντως οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΚΟ, παρά το αρχικό σοκ από την πρωτοφανή συμπεριφορά της εργοδοσίας που επιστράτευσε μπράβους και περιπολικά για να απολύσει 3 εργαζόμενες (!!), αντέδρασαν άμεσα, και τώρα πολλοί από αυτούς έχουν συγκεντρωθεί έξω από την εταιρεία συμπαραστεκόμενοι στις απολυμένες συναδέλφισσές τους. Βέβαια, δε λείπουν οι σεκιουριτάδες, οι μπράβοι, οι ασφαλίτες και οι ένστολοι αστυνομικοί από το χώρο, δείγμα κι αυτό της νέας “΄αγριας” εποχής που έχει ξημερώσει στο χώρο των μίντια
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΠΗΤ και της Ένωσης Λιθογράφων με την εργοδοσία, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων. 

https://diakladikimme.wordpress.com/
Share

Tags:

Category: Εργατικά, Χώροι δουλειάς



Αφήστε μήνυμα