Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Το ΠΑΜΕ και …. ο ταξικός εχθρός τουΠραγματικά θλιβερή παρουσία στην ολομέλεια προέδρων των ΕΛΜΕ ήταν οι ομιλητές του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τους εκπροσώπους του σε ΟΛΜΕ και ΚΕΜΕΤΕ.

Η ομιλία του εκπροσώπου των αυτοαποκαλούμενων «ταξικών» δυνάμεων ξέχασε την Ε.Ε. που οσονούπω θα ψηφίσει το επαχθές Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας («Σύμφωνο για το Ευρώ»), ξέχασε το ΔΝΤ που επιβάλλει ακρωτηριασμό κάθε κοινωνικού δικαιώματος, ξέχασε την κυβέρνηση που επιβάλλει τη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου, ετοιμάζοντας το ξεπούλημα της χώρας και ασχολήθηκε με τις Παρεμβάσεις και τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αριστεράς.

Σε μια παραληρηματική ομιλία- μνημείο πολιτικής ανοησίας και προβοκατορολογίας, εζήλωσε δόξαν Πάγκαλου και άνοιξε μέτωπο εναντίον των Παρεμβάσεων καταλογίζοντάς τους ότι… «συγκαλύπτουν και υιοθετούν την πολιτική της κουκούλας» και ότι «λειτουργούν ως Πέμπτη Φάλαγγα» μέσα στο κίνημα!

Και δεν σταμάτησε εκεί! Υιοθέτησε τη στοχοποίηση μέλους των Παρεμβάσεων από φασιστικά blogs, κατευθυνόμενα από το ΛΑΟΣ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καλώντας το σύντροφό μας, που έχει πίσω του τριάντα χρόνια συνεισφοράς στο εκπαιδευτικό κίνημα, να αποδείξει ότι… ΔΕΝ είναι καθοδηγητής των κουκουλοφόρων! Απέφυγε, πάντως, να του ζητήσει αποδείξεις ότι δεν είναι ελέφαντας ή μετεμψύχωση του Έλβις Πρίσλεϊ.

Η παραπάνω, πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη για δύναμη της Αριστεράς, στάση είναι εξηγήσιμη: Στην απαίτηση του κόσμου της Αριστεράς, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, για κοινή δράση στο κίνημα, το ΠΑΜΕ απαντά με αποστειρωμένες, κομματικές λιτανείες, γεγονός που το φέρνει σε σύγκρουση με τμήμα της κοινωνικής του βάσης. Για να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη δυσαρέσκεια, επιλέγει τον βρώμικο πόλεμο έτσι ώστε να περιχαρακώσει τις δυνάμεις του απέναντι στους «εχθρούς» της άλλης Αριστεράς.

Φυσικά και απειλείται το κίνημα από πιθανές προβοκάτσιες, ιδιαίτερα στη σκληρή εποχή του κοινωνικού πολέμου κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ε.Ε. Όμως το ΠΑΜΕ, αντί να συμβάλει στην υπεράσπιση του κινήματος από την προβοκάτσια- ως πρωτοπόρο τμήμα του πραγματικού κινήματος και μέσα από το πραγματικό κίνημα- επιδιώκει στην πραγματικότητα να περιφρουρήσει μόνο τον εαυτό του από το ίδιο το κίνημα, στο οποίο αναγνωρίζει όχι την κινητήρια δύναμη της ιστορίας, αλλά μια απειλή για τον ηγεμονισμό του, ένα δυνητικό θερμοκήπιο ανεξέλεγκτων, άρα «επικίνδυνων» ριζοσπαστικών ρευμάτων και πρακτικών.

Ας αναρωτηθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Ποιους εξυπηρετεί η διαρκής, σκόπιμη προσπάθεια εμφυλιοπολεμικού διαχωρισμού των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς; Οπωσδήποτε όχι την ανάπτυξη του ζωτικά αναγκαίου κινήματος ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής, αλλά την εμπέδωση της παράλυσης που προκαλεί η πολιτική του κοινωνικού «Σοκ και Δέους» κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Όσοι πιστεύουν πως, όταν υποχωρήσει η λάσπη από το τσουνάμι των αλλεπάλληλων μνημονίων, θα καρπωθούν κομματικά οφέλη, δεν κατανοούν πως αν δεν ανακόψουμε το τσουνάμι με συμπαγή τείχη, θα επικρατήσει η απόλυτη κοινωνική ερήμωση, που θα υπονομεύσει την ίδια την κοινωνική βάση της Αριστεράς και του μαζικού, λαϊκού κινήματος. Και είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι θα γλιτώσει από αυτό το τσουνάμι αν αποσυρθεί στο ύψωμα της μοναχικής κομματικής του «πρωτοπορίας» και «συνέπειας».

Ασφαλώς, κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα της Αριστεράς δικαιούται και οφείλει να δίνει τη μάχη για την καλώς νοούμενη ηγεμονία των απόψεων και των πρακτικών που θεωρεί αναγκαίες για την αποτελεσματική ανάπτυξη του κινήματος. Αυτό που διαχωρίζει όμως μια πραγματικά ανατρεπτική δύναμη από μια αγοραφοβική γραφειοκρατία, είναι αν δίνει τη μάχη της ηγεμονίας μαζί με τις αγωνιζόμενες μάζες ή τη μάχη του ηγεμονισμού μέσα από μια καμένη γη λεηλατημένων ελπίδων και ηττημένων αγώνων.

Δεν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την αυτοαναφορική πολιτική παράνοια του ΠΑΜΕ, που θυσιάζει την ανάπτυξη του κινήματος προς όφελος της στενής κομματικής ιδιοτέλειας. Ελπίζουμε όμως ότι οι αγωνιστικές δυνάμεις που δρουν στο πλαίσιό του, τουλάχιστον θα διαχωριστούν από τα ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα και θα συναντηθούν μαζί μας στους δρόμους των αναγκαίων αγώνων, εξεγέρσεων και ανατροπών.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Β/θμιας Εκπ/σης.

Share

Tags:

Category: Χώροι δουλειάςΣχόλια (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η leο λέει:

  H σκηνή του γιούργια των μαθητών στα γραφεία της εκπαίδευσης υπό τις προτροπές και ιαχές συγκεκριμένων αγωνιστών της καθηγητικής συντεχνίας αποτελεί ηθικά και πολιτικά παραδεκτή δράση αριστερών συλλογικοτήτων; Τυχαία ελάχιστοι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν; Απλή λογική να δούμε ποιες συγχωνεύσεις κάνουν καλό και ποιες κακό δεν υπάρχει;
  Όχι δεν υπάρχει. Στο θέατρο του παραλόγου, οι ηθοποιοί πρωταγωνιστές έχουν μια κάποια ψυχοπαθολογία. Για να είναι πιο πειστικοί πάντοτε.
  Καλημέρα

 2. Ο/Η NIKOS λέει:

  Σε σχόλια που αναφέρουν τους εκπαιδευτικούς ώς «καθηγητική συντεχνία» αδυνατούμε να ενεργοποιήσουμε την αυτονόητη επιθυμία σοβαρής και καλοπροαίρετης αντιμετώπισης που αξίζει σε κάθε επισκέπτη.
  Παράλληλα,δηλώνουμε ότι τα «γιούργια» δέν είναι ξένα στην αισθητική και κινηματική μας προσέγγιση,ιδιαίτερα όταν εκφράζουν την πραγματική διάθεση του κινήματος,όταν έχουν εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και όταν βοηθούν το επόμενο βήμα,τη συσπείρωση και την επιβολή των αιτημάτων απέναντι στο κράτος και την κυβέρνηση.Ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία κάθε συλλογικό «γιούργια» ενάντια σε κυβέρνηση -εε και δντ είναι ευπρόσδεκτο και αναγκαίο.

 3. Ο/Η leο λέει:

  να με συμπαθάς δεν είναι οι εκπαιδευτικοί συντεχνία αλλά εκπρόσωποι της συντεχνίας εκπαιδευτικών οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που οργάνωσαν το show. Ίσως έγινε παρεξήγηση. Το συγκεκριμένο γιούργια δεν εκφράζει καμιά διάθεση, και δεν είχε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Καθηγητής είμαι και ξέρω ότι οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για την απεργία μαζεύουν 30 ανθρώπους στους 500 ταμειακά εντάξει και 1000 σύνολο οι οποίοι αποφασίζουν για απεργία με μικρή πλειοψηφία.Ακόμα και οι εμπλεκόμενοι στα υπό συγχώνευση σχολεία δεν πατάνε στα όργανα αυτά. Υπάρχει μαι γενική αδιαφορία για το θέμα. Η απεργία δεν έχει κανένα νόημα και θάχει αποτυχία όπως και τόσες άλλες. Αυτά πέρα από τη στάση του ΠΑΜΕ που είναι η γνωστή διασπαστική κλπ.
  Τώρα για το γιούργια γενικώς, τι να σου πω, δεν μ” αρέσει, το θεωρώ βάρβαρο και αντιδημοκρατικό, ίσως να γέρασα.

 4. Ο/Η Γαβούρ λέει:

  Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ για τις συγχωνεύσεις, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ που πριν αδρανούσαν ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ -όλα αυτά για τις καταργήσεις σχολείων. Κι έρχονται και καταργήσεις ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. Και στις 30 Μάρτη υπάρχει μια απεργία ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ που ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να εκφραστεί μαζικά αυτή η οργή και να ενταθεί η οργάνωσή της μετά.

  Ήδη το Υπουργείο της απατεώνισσας της Διαμαντοπούλου υποχωρεί σε περιπτώσεις -όπου υπάρχουν αντιδράσεις και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- και αναιρεί καταργήσεις.

  Άρα πρέπει να δει ο καθένας τι μπορεί να κάνει για να μεταδώσει το μήνυμα ότι ΚΑΙ υπάρχουν αντιστάσεις ΚΑΙ φέρνουν αποτέλεσμα ΚΑΙ ότι οι αυθόρμητες θα ενταθούν όπως εντείνονται τα μέτρα (βάλε και αύξηση ΦΠΑ και μειώσεις μισθών με νέο μισθολόγιο κλπ) -άρα ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ όσο περισσότεροι στην απεργία στις 30/3. Όχι απλά να περιγράφουμε ένα κλίμα αδράνειας που είναι ΜΕΡΟΣ της εικόνας, αλλά να βλέπουμε πώς το αλλάζουμε, πώς υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

  ΥΓ
  Εγώ νομίζω ότι τα γιαούρτια και οι καταλήψεις και τα γιούρια και τα γιούχα κατά των πολιτικάντηδων της κυβέρνησης, εκφράζουν την πλειοψηφία του κόσμου και είναι πολύ δημοκρατικές διαδικασίες όταν γίνονται από πολύ κόσμο, κατά τα άλλα άμαθο κιόλας σε τέτοια πράγματα.

  Βέβαια στα γραφεία εκπαίδευσης της Αθήνας ΔΕΝ έγιναν καν επεισόδια όπως αναμεταδίδουν οι Διαμαντοπούλου και οι ΠΑΣΚΕ κ.α. γκεμπελίσκοι. Έχει βγάλει ανακοίνωση κι ο Καλομοίρης…

Αφήστε μήνυμα