Subscribe via RSS Feed
Εκτυπώστε το Εκτυπώστε το

Αφιερωμένο σε όσους επιμένουν να χαϊδεύουν τ” αυτιά των μικροαστών – μαγαζάτορων



Διαβάστε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και θαυμάστε την ταύτιση με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της κυβέρνησης.

«Στην ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος διατηρούσαν μια αμυδρή ελπίδα ότι θα έπαιρναν μια ανάσα την περίοδο των εκπτώσεων. Αυτή την ελπίδα ζωής εξαφάνισαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο καθημερινός εν πολλοίς αποκλεισμός του κέντρου της πρωτεύουσας από ολιγομελείς ομάδες διαδηλωτών, καταπατώντας όχι μόνο κάθε έννοια δικαίου, αλλά επιδεικνύοντας και παντελή έλλειψη πνεύματος αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες τους που μόνο να χάσουν έχουν, αφού δεν καλύπτονται από την ασφάλεια της μονιμότητας» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας.

Ο Σύλλογος δηλώνει ότι μαζί με την έκφραση της απόγνωσης και της απελπισίας των εμπόρων, διατυπώνει συγχρόνως την κατάπληξη και την απορία του για το γεγονός ότι συνεχίζονται οι απεργίες, παρότι από τα αρμόδια δικαστήρια έχουν κριθεί ως παράνομες.

«Ο εμπορικός κόσμος που διαχρονικά συμμετέχει, συνεισφέρει και συμβάλει με κάθε τρόπο, τις περισσότερες φορές πάνω από τις δυνάμεις του και τις δυνατότητές του, πιστεύει ότι ζούμε σε μια συντεταγμένη Πολιτεία στην οποία η Αρχή της νομιμότητας είναι θεμελιώδης και δεν νοείται κατάργηση ή παραβίαση της Αρχής αυτής. Καταφανής παραβίαση της Αρχής αυτής αποτελεί η περιφρόνηση των δικαστικών αποφάσεων στις οποίες πάντες οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε. Πρωταρχικό καθήκον της πολιτείας είναι να επέμβει και να επιβάλλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την αποκατάσταση της νομιμότητας, η οποία καθημερινά και προς μεγίστη βλάβη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών προκλητικά παραβιάζεται».

Share

Category: Εσωτερικά



Σχόλια (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η VASILIS-T λέει:

    O εμπορικός σύλλογος Αθηνων έχει τόση σχέση με τους μικρο μαγαζάτορες όση ο Λάτσης με τους τσαγκάρηδες …

    χρόνια τώρα η εκπροσώπηση του συγκεκριμένου συλλόγου έχει να κάνει με μεγαλοεπιχειρηματίες τύπου the mall , attika , public , fnac ,μεγαλομπακάλικα /sm και τα λοιπά

    ο πρώτος φορέας που χάρηκε και έτριβε τα χέρια του από τις εκατοντάδες χιλιάδες πλέον !! πτωχεύσεις μικρο-καταστημάτων ήταν αυτός

    καταλήγοντας λοιπόν , το τι λέει η ανακοίνωση του συλλόγου λίγο έχει να κάνει με τις προθέσεις σκέψεις απόψεις τής πλειάδας των καταστημάτων

  2. Ο/Η Τάσος λέει:

    Κλείνουν τα μαγαζιά, πένονται οι μαγαζάτορες, ψωμοζούν οι βιοτεχνίες; Νο problem. Οι χειμαζόμενοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!.. Η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στις προχθεσινές εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ: «Αύξησε τη δύναμή της στο 46,9%, από 36,9% που πήρε το 2008, και από 21 έδρες εξέλεξε 24 μέλη διοίκησης στο 51μελές διοικητικό συμβούλιο» (Στη ΓΣΕΒΕΕ στεγάζονται οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων)

Αφήστε μήνυμα